söndag 16 oktober 2011

FREDAG KVÄLL
var igen otroligt vacker. Ändå tyckte jag att jag inte igen fotar en himmel med tjusiga färger...
Följande morgon var också fin, men en spegelblank vik har jag också fotat otaliga gånger. Efter kaffe, disk osv gick vi för att plocka trattisar. Orkar inte mera berätta hur mycket det finns. På kvällen texta vi med Immu (grannen) och hon skrev "Börjar få enough med trattisar", och så är det.

Under en skogspromenad kommer man också ner till stranden.

SENARE PÅ EFTERMIDDAGEN
skulle jag sy hängare i en ny trasa och i min handduk. 

 När jag öppna sytillbehörsburken lukta det förfärligt illa.

Jag vädra den och sydde hängarna, men konstatera att orsaken tyvärr var denhär fina nålboken. Den gjorde vi på första klassen i Svenska Flicklyce´et. Man övade sig på olika stygn. "Bladen" är tygbitar för nålar och pärmen innehåller paff. Det betydde att ännu på söndag morgonen lukta boken precis lika illa. Det var tyvärr bara att bränna upp den  : (

KERSTIN K
meddela på lördagen att hon är på väg ut med treans båt och har sina silversmycken med - dom jag skall recycla - att kan jag komma och hälsa på på söndagen. Jag skulle jätte gärna ha gjort det, men Monsieur  tyckte att vi sku fara till stan. Han hade antagligen beslutat det ren på fredagen...  Vi gjorde så att Kerstin förde smyckena till Pörtö-båten som jag sen fick av skepparn.

TRE BREDVARPS RUM

Vardagsrummet.

 Salen.

Köket.

SÖNDAGSAVFÄRD
kl 15. Liten katastrof. Båten var överfull. Från två andra bryggor måste man avhämta passagerarna senare. Inne i "hytten" var det fullsatt. Folk stod i gången. Där va hett och lukta skit. Trots att jag inte var förberedd vad kläder beträffar, beslöt jag ändå att sitta ute. Jag frös lite men liksom log hela tiden och tänkte att det här är helt kiva.

 Liten holme med ruska.

Röd näsa.

INKOMMANDE VECKA
med focus på fredagen. Men hur det skall gå med Yvonnes och min gravgårdspromenad på onsdagen vet jag inte. Dom lova hurja regn.

4 kommentarer:

  1. Hahaha :D Du tycks ha haft ett illaluktande veckoslut! :D

    SvaraRadera
  2. Jo faktiskt när jag tänker efter. Så var det : )

    SvaraRadera
  3. Typiskt att dom lovat ösregn just när vi äntligen sku promma. Vad tycker du vi ska göra? Skruda oss i regnkläder och paraply? Behöver inte vara så illa det heller.
    H. Yvonne

    SvaraRadera
  4. Att se sig omkring på begravningsplatsen - och överhuvudtaget i Tölö - lyckas nog inte med paraply.
    Vi ser ännu vad dom säger i morgon om regnet. Ser det illa ut skjuter upp promenaden till nästa onsdag. Onsdag är en bra dag : )

    SvaraRadera