söndag 9 oktober 2011

DUMMA JAG
som inte tog en enda bild av den jätte hemska stormen, regnet eller högvattnet. Vi blev uppmanade att ta in alla väskor på Pörtö-båten och det var verkligen väldiga vågor som stritta över. Vi hade dessutom med oss vårt nya brunnslock, en fin pjäs i aluminium. Bra att karana surra fast det. På båten träffa jag Ingeborg som ville beställa Pörtö-stenar som hängen och lova återkomma. 
Framkomna til Bodö börja det natutvis regna och när vi kom fram till Bredvarpet var hela stranden under vatten, "till albuskarna" som vi brukar säga. Men int en enda bild.

Vi tog det säkra för det osäkra och hade planerat Siciliansk sallad så att spisen inte skulle behövas om vi var utan el. Men vi hade el, tände alla lampor, mysigt. Vi var dom enda i mörkret i vår vik - senare på kvällen upptäckte jag att grannens gubbe nog fanns där. 
Efter maten ringde Kajo, Tättäs bror. Dom tala 1,5 tim. Jag hade slött. Hitta ett gammalt korsord...


Lekte André och fota mig själv...  Var i säng före kl 23...

FÖLJANDE MORGON
trodde vi inte våra ögon. Vackert, soligt, spegellugnt!

På kvällen var hela denhär gräsmattan under vatten.

Efter morgonkaffet kolla vi brunnslocket.
Gamla brunnslocket - ruttet på insidan.

Nya brunnslocket av aluminium. 
Helt designat av Monsieur ni vet nog vem. Det är inte rutigt. Aluminiumet har räfflor i olika riktning. Luftintaget är högt och lutande för att locket skall hållas upp när man tar vatten. Här har det tänkts på allt. Och dessutom att storleken blev perfekt och det sitter precis på brunnsringen  : )

Typ någå halv tolv landa Henkas och Ingeborgs båt vid vår brygga. Släkt och vän. Jag var ännu i  morgonrock men brydde mig inte det minsta. Ingeborg hämta en påse stenar som vi titta på och valde ut fyra - jag skall göra tre hängen. Vi gick sen ner till karana som beundra brunnslocket. Henka sa att "det här håller nog i alla fall er tid" - ett uttryck som lär ska användas i deras familj  : )

TRATTIS-SKOGEN
besökte vi igen. Det finns alltså sjuka mängder. Tättä tyckte att vi lämnar dom som är närmast oss ifall det någon dag är dåligt väder när man ska plocka, så vi gick till ett ställe längre bort och lika mycket fanns där.
Och precis som senaste lördag satt vi i stranden i solen och skar svampen direkt ner i stekpannan. 
Och mellanmålet var det samma. 

När vi sen småningom var klara och vände oss om såg det ut så här. 

Vi hann just in före en hurja regnskur.
Och på menun stod förstås lax och trattissås.

SÖNDAG MORGON

+ 5 men fortfarande lugnt och soligt. Vattnet var lite högre, men kan ju inte på något vis jämföras med högvattnet på fredagen.

JAG LEKTE 50/60-TAL
i min morgontoilett. Jag har en olivtål som jag tvättar händerna med och vanlig gammaldags Nivea som jag sätter på händerna på kvällen. Allså i plåtburk den där enda rätta tjocka vita Nivean. Jag beslöt att nu skall ja kolla hur det kändes då förr. Jag tvätta ansiktet med tvål och satt som créme gammalmodig Nivea. Det var roligt!

LITE TRÄDGÅRD

Överst en blomma som jag inte vet vad den heter, men som blommar nätt vecka efter vecka. Den konstiga "tunnan" kan man kanske kalla "garden antique". En tunna min mamma alltid hade fina planteringar i. Den får stå där tills den blir en plankhög och kanske sen ännu efter det...
På nedre bilden en buske som väl heter Aronia. Liksom mina rhodon växer den här busken också ska vi säga sakta men säkert.

INLÄGGET MED PUUTALO-SOVBOXAR
senaste tisdag blev ju lite oklart med bara ett foto rakt in i boxen.  

Här ser ni hur boxarna är belägna i förhållande till "vardagsrummet".

BÅTEN GICK 15.10
Det var fortfarande vackert och lite snopet att måsta ge sig av.
Annea (också från Bodö) kom med oss till Söderkulla. Jag berätta att vi inte rensar trattisar, att vi skär dem direkt i stekpannan. Hon blev lite till sig och sa att hon nog öppnar varje trattis fot och kollar att där inte finns mask eller snigel eller "konstiga ägg". 
Gör ni också så?

ARON 
kommer ren på morgonen för han är trött och flunssig och har stegring. Ursprungligen sku det bara vara en dagisavhämtning, men det går bra så här också  : )






2 kommentarer:

  1. Jo-o! Där finns ju alltid någo yllären. ;) Men det tar ju sin tid...:/

    SvaraRadera
  2. Ok. Då skall jag kolla "svampfötter" i morgon när jag rensar och sen berätta vad jag hitta : )

    SvaraRadera