fredag 14 januari 2011

TYVÄRR EN UTOPI
Mången med mig läste säkert Thomas Zilliacus spalt i Hbl på onsdan. Det var fråga om språkminoriteter i Singapore. Några egentliga språkpartier finns inte. Språkminoriteterna garanteras representation i parlamentet. Citat: "Om representationen av språkminoriteten är automatisk omvandlas språkfrågan till en allmänpolitisk fråga som alla partier tillsammans bevakar".  Tänk om det sku vara så i vår riksdag. Glada finlandssvenskar i alla partier!

För ansenlig tid sedan var SocDem ett ok parti med många attraktiva finlandssvenskar. Nu är jag sjukt nyfiken på SFP:s kandidatlista (och vad dom tänker jobba för). Och om Eva Biaudet ställer upp i presidentvalet röstar jag på henne!

SNITT TULPANER
Hur kan det vara så, att genast i januari kan man köpa snitt tulpaner, när det för nån vecka sen var löktulpaner i näver som gällde. Var nu inte snitt tulpaner förr mera liksom en vårgrej? Eller i allafall mera i mars. Snart har vi väl memma  butikerna. Nå, det är ju bra. Memma är gott!

VAPPU ROSSI
är min duktiga verkstadsgranne. Hon är grafiker/animerare. Hon har gjort årets trailer för Docpoint festivalen  http://www.docpoint.info/   Gå in här och skrolla lite neråt så hittar ni trailern.

2 kommentarer: