måndag 17 januari 2011

IDAG I VERKSTADEN
det ena och det andra. Arbetet med châtelainet går bra. Håller ren på med ett av smyckena som skall hänga där. För att alltid ha  material passa jag också på att beställa silver frå Sargenta. Både plåt och tråd. Sargenta är alltså underleverantören i Sverige. Rasmussen på Södra Kajen har motsvarande metall, men så här får jag materialet direkt hem och jag tycker att det t.o.m. kan vara billigare.

Dessutom pysslade jag. Jag ordna, klippte, limma skisser och raffer. En raff är den första versionen man gör före en skiss. D.v.s skedet då man ännu så att säga söker. Kommer från engelska ordet "raugh".

VÅR LOKALA ALEPA OCH MEMMA
Inlägget där jag förundrar mig över dom tidiga snitt tulpanerna och eventuell memma, blev kommenterat av Anni som berätta att det finns ren memma i butikerna. Nå, först blev jag väldigt ivrig, men tänkte sen att nej, det är ju en påsktrad. Ändå kunde jag ju inte låta bli att sen i  Alepas kassa på skoj fråga om dom ren har memma. Nå nej, sa flickan och såg förvånad ut, ropa sen över halva butiken till en annan kassa: ROUVA TÄÄLLÄ KYSYY ETTÄ ONKO MEILLÄ MÄMMIÄ! Nå, det var ju bara att hålla god min och se mallig ut  :D

LIDL`S STÖVLAR
I flera år har jag behövt "citystövlar". En vacker höstdag hade Lidl dom här, gummi med fleece-mässigt foder. Dom kosta inte många euro. Jag använde dem på hösten i störtregn och kura och jag använder dem nu på vintern  i snö och slask.
Det bästa med dem är att dom inte är hala alls. Int i snö eller på is eller slask med is under eller vad som helst. Det är nånting konstigt med bottnet. Tyvärr är det ju så med Lidl att dom inte har smma saker hela tiden. Men håll ögonen öppna eller läs deras direktreklam, för dom här stövlarna rekommenderar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar