fredag 15 maj 2015

Jag är en såskopp!

När jag skrev om Biancas dop var klockan redan över midnatt när jag sluta. D.v.s  söndag. Sen for vi ut och jag skrev att  Nista kom emot och om vårt tak.  Det blev måndag och tisdag. Då var klockan 00.14 alltså onsdag. Sen blev det torsdag 00.36 så allt blev råddigt och plötsligt fredag 00.26. Så kan det gå.

Nå, hur som helst! Nu är det fredag och jag bloggar. Som Monsieur gjorde i förrgår for jag nu till Kela efter ett sjukförsäkrings intyg. Man fick en lapp. Kortet kommer om två veckor. 

Sen for jag till stan till Yves där dom inte hade små burkar med shampoo och hårvårdsmedel och sen till Sinelli och sen till Askarelli där jag köpte några turkosa pärlor. Eller liksom två påsar. Sen till Stockmann där jag sku lyfta pengar från automaten. Jag fick 240€ men sen int mera. Jag gick sen till apoteket efter Lactacyd och sen via Suomalainen Kirjakauppa där jag hitta en fin Otava kartbok till Berlin. Vi har en likadan för Tallin. 

I bussen konstatera jag att jag måst tillbaka till Aktia. Där fick jag sitta en halv timme. Jag läste Gillas bok. Jag lyfte pengar och sen tillbaka hem. Monsieur hade skurat kylskåpet. Det blev fint. Han hade varit i konakt med en typ från Pohjola. Hoppas nu att allt ordnar sig. 

Vi for till Musta och kom hem och jag laga frittata. Med nakkir och broccoli o.dyl. Före det fota jag den här fina bilden.

 GFB
 Styvmorsvioler som Monsieur plocka i Kottby skogen.


Jag satt ännu och åt när en bra film börja. Den kom på Teema och hette Krigsvinter. Tonårsgrabben gömmer undan en brittisk pilot "och får betala ett högt pris". Varför det månne.

Nu undrar jag om jag i morgon skall fara och se på Guggenheim utställningen i konsthallen eller om jag skall stryka alla mina kläder för resan.

Få se...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar