måndag 12 maj 2014

Lite subbig morgon

- ändå var jag framme ren fem före tio. Och jag gjorde som jag brukar. Läste lördagens Husis och drack kaffe. 

Sen tyckte jag då att jag borde sätta igång med Pörtö-smycken. Jag såga bort en sak från gjutningen och försökte sen polera. Eller vaddå polera, liksom fila...

En kvinna från Kanada stack sig in och sen dök Carcki och Christer upp. Monsieur hade tipsat att jag sku finnas där. Roligt att se dem. Men sen kom då en annan tant och dom stack. Tanten går hos frissan bredvid Syrjänenes verkstad. Hon hade tidigare talat om en väska med honom. Nu hitta hon en som hon så där smått tyckte om. 

 Alltså Syrjänen gör väskor också.


Och sen kom nånsorts utlänning som sku sälja guld. Ja ja.

Jag drack kaffe åt brön och skrev dagbok. Fortsatte med Pörtö-smyckena. Konstatera ändå att jag behöver nätställningen från min verkstad för att kunna löda mässing- och nysilverbitarna.

Sen skall jag fästa dem i den där lite grövre bollkeden.

HARRI RINGDE
Venissagen hade gått bra. Han hade sålt några smycken. Nu var han då på väg att plocka svarta stenar på en strand. Där var kallt och snöslask. Han hoppades ändå att han säljer mera under dom återstående tre veckorna.

HEM
via Rasmussen och Stockmann. Och så ville min man ha bröd från Alepa. Jag  var hemma först halv sju.
Efter maten till verkstaden efter det lilla nätet

Och nu säkert småningom godnatt!

2 kommentarer:

  1. Inte skall ju du vara där i tre veckor till??

    SvaraRadera
  2. Nånej! Alltså tre dagar. Syrjänen kommer ren på torsdan och till verkstan på fredan. Hans utställning på Island är tre veckor. Jag uttryckte mig lite diffust : )

    SvaraRadera