onsdag 19 september 2012

I GÅR KVÄLL
kl 23.15 såg det ut såhär utanför vårt fönster.

Dom hade glömt släcka strålkastarna på fotbollsplanen.


IDAG I VERKSTADEN
kl 13.00 fortsatte jag med Malins ring. Jag hade inte tänkt göra någon arbetsbeskrivning utan bara ta bild av den färdiga ringen. Det blev ingen färdig ring.

Infattningen skulle ännu filas - där var kanter som måste bort. Likaså ville jag att ringskenan skulle vara rundare i kanterna. Till slut kom jag så långt att jag lödde ringen på infattningen. Båda delarna glödde. Det såg riktigt bra ut. 

Medan ringen var i syrabad putsa jag chrysopras-hänget ännu. Det hade vax i bokstäverna.

När jag sen tog upp ringen ur betbadet såg jag att lodet inte smultit ordentligt. Där var konkreta hål. Jag gjorde det på nytt. Allt glödde. Lodet smalt. Och medan jag nu vänta på att ringen skulle bli ren passa jag på att såga ut delar till ett Bodö-smycke. 

Ringen verka ok. Jag fila lite och polera. Plötsligt låssna ringen från infattningen. Så kallad kall-lödning. Men hur i all världen. Allt glödde ju. Tydligen hade inte lodet smultit ändå. Ja ja. 
Tur att det inte är bråttom. Fortsätter nästa vecka.



I SÖNDAGENS HESA
för två veckor sen läste jag hur redaktören Päivi Ängeslevä hade upplevt exakt det samma som vi. Visserligen hade hon kommit till sin stuga till julen. Ändå var där muskakka överallt. Piss i sängen. Sågspån utanför skåpdörren för att dom sku slippa in. Uppätna russin. Söndriga mjölpåsar. Hyllpapper och plast i små högar, liksom bon där det var pissat o.s.v.

Redaktören hade sen läst att hösten/vintern  2011 var ovanligt regnig. Att gnagarna sökte sig därför in i stugor. Annars blev dom uppätna av ugglor. Månne det var så hos oss. I artikeln  står det dessutom att man bra kan lämna fällor omkring i stugan. Att möss som hamnat där inte ruttnar utan torkar.

Dessutom hade artikeln en så här rolig bild. Jag skall rama in den och hänga den nånstans i vår stuga   : )  Kanske köket.


SLUTIGEN
Min BW till man brukar säga saker och se viktig ut. Sen berättar jag sakerna vidare och en vacker dag kommer det fram att det inte alls stämde. BW:n sa att killen som byggt hotellrummet "My home is where my door is" var holländare.  Höpö,  han var norrman.


I MORGON
yoga på kvällen. Jag har gjort exakt ett yogapass under sommaren. I morgon måst jag öva hur man liksom gör. Monica tittar ju bara på så där från sidan. Ändå fick jag inga nya yogabyxor. Måst väl ta dom där vita genomskinliga   : (

2 kommentarer: