tisdag 25 september 2012

FRIDA KAHLOS BLÅA HUS
 - en dokumentär  - såg jag just. Kahlos liv som film dramatiserad med Salma Hayek i huvudrollen har jag sett två gånger. Riktigt bra!


IDAG I VERKSTADEN 
morgonshift. Mina små Pörtö-hängen är gjutningar. Materialtjocklek 1,4 mm. Jag tänkte att strunt, jag sågar ut Bodö ur 1mm plåt. Men när man gör ett smycke har små mått stor betydelse. Bodöhänget var alldeles för tunnt. Jag har förr lött dem på 1mm nysilverhav och det har funkat. Men aldrig utan bakgrund. Vad skulle jag göra nu. Jo, jag sågade av lite tunnare nysilver en bit i Bodöform och lödde den fast i hänget.

 Hänget fick genast tyngd.

 Eftersom det är nysilver har metallen speciell färg.

Måst ännu kolla med min kund Lotta om hon tycker att det är hyvä.

Jag trodde ju att det skulle gå snabbt, men man får int ge ifrån sig ett för tunnt smycke. Andra möjligheten sku ha varit att såga Bodö ur 1,5mm plåt, men det här var roligare.


HOS GUMOR
en timme och sen hem via Alepa. Mitt barn lärde mig på veckoslutet att om man har nektariner skall man skära dem helt runt och sen ta i och vrida åt varsitt håll - han såg nämligen hur jag såsa. Jag köpte alltså 1kg nektariner och nu övar jag mig här värrigare.


INGEN VERKSTAD 
mera den här veckan hade jag tänkt. Men! Jag tar alltid bort örhängena till natten. Ändå hinner det ena hålet växa ihop. Det är sjukt hela tiden. Min gumor sa att jag måst nu ha ett guldörhänge som jag INTE tar bort så blir hålet säkert bra. Jag har lite guld i verkstaden och en rolig grön sten jag en gång köpte från Jalokivitukku. Det skall nu bli ett örhänge   : )


MOFA
fick lessamt efter Aron. Vi avhämtar honom från dagis i morgon och Caro får möjlighet att gå på gym. Han är nu här bara ett par timmar, men så att mofa får leka med Aron och BRIO-tåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar