måndag 10 september 2012

BILDER FRÅN NÄSTAN EN VECKA
på lande. Vi kom ut onsdag kväll. På torsdagen tog jag opp potatis. Inte mycket. Men som jag väl tidigare sagt är mitt potisland som en blomrabatt. Här är dom båda sorterna skilt för sig.

 Minns int vad dom heter.

 Lika dåligt var det med lingon. Och här årets första trattis.

Det var nu älgflugorna anföll mig. Alltså börja krylla i mitt hår. Jag har själv ingen bild på en älgfluga. Den här är från Wikipedia (tror jag). 

Har ni sett nånting så äckligt!

På fredagen var T och plocka trattisar. Kanske två liter. Femtielva älgflugor hade han med sig hem. Tog av sig kläderna och gick och simma. Det är väl slut nu med trattisplock och skogspromenader. Eller?

FREDAGEN
var min dag när jag filosofera och bada bastu. 
Det här är lördag morgon kl 08. 

 Det ser ut att bli en fin dag och visst sken solen, men nånsorts nordlig vind var hård och kall.


HÖSTMARKNADEN
började kl 12. Det var riktigt roligt.

Dom här grabbarna såg till att det var fin stämning.

Gilla säljer böcker.

Gunvor sälje smycken och på bordet bredvid finns vantarna jag senare skulle köpa. Dessutom säljer dom här marmelad och inlagd paprika och t-skjortor och träsnide m.m. På ett annat ställe fisk och grönsaker.


Anni och jag sålde smycken - vad annars. Men nu börja jag frysa. Riktigt hemskt. Jag köpte vantarna 

och het laxsoppa. Fick småningom tillbaka känseln i fingertopparna. Jobbigt att fota när jag inte kunde avgöra när jag tryckt av. Höstmarknaden avslutades med ett hårt men snabbt övergående åskväder.

 Här är jag hemma och demonstrerar min vantar.

På Höstmarknaden köpte jag Lappkungens dotter skriven av Stina Katchadourian. Hon tyckte att jag också skulle få den här fina skålen som en konstnär från Fiskars gjort. För tillfället passar den perfekt med duken vi har på Bredvarpet.

 Men den här sköna tröjan borde jag ju ha haft på Höstmarknaden.

SÖNDAGKVÄLL
Spegellugnt. Min bildredaktör uppmana mig att ta den här bilden.

 Kolla svanen.


MÅNDAGENS PROGRAM
kan jag utantill: Åtta opp, kaffe, toilett, diska, dammsuga och packa kl 13. Båten går 14.10. Hem via Söderkullas S-market: sill, korv, potis, öl. Men nu räckte det med korv och öl för jag hade ströming från Höstmarknaden och potis från eget land.

Nu minns jag inte om Åkerfeltarna säljer på Strömingsmarknaden sen vid Salutorget. Den här fisken var nämligen hurja god.


ELISABETH REHNS
intervju med Kofi Annan var himla fin. Jag tänker följa med också dom övriga samtalen. Dessutom var tvrutan beskuren just på rätt sätt med utrymme för både ord och blick.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar