fredag 10 augusti 2012

I DAG
träff med kära Johanna på Strindberg kl 12. Alltså i caféet. För min del fylld semla, supergott kaffe och ett stort glas mjölk. Johanna passar alltid på att äta Karelska piroger när hon är i Finland och såna hade dom faktiskt på Strindberg. Hon blev glad. Vi satt där ganska länge. Johanna bor i Salzburg och brukar hälsa på föräldrarna på sommaren och till julen.  

I GAMLA STAN I BORGÅ
finns en liten butik som heter Destiny länk .  Där hade Johanna nångång köpt en smyckeställning. Hon hade kollat att samma butik finns på Södra Espen och ville nu ha en lite annnorlunda ställning.

 En ställning för örhängen och ringar. Hon köpte den. Den är fin.

Och här Destinys vackert inredda bakrum.



COS
som finns i f.d. Marimekkos utrymmen  på Norra Espen var följande. Där köpte jag min klänning till födisfesten och nu såg jag den mest ljuvliga jumper. Smutsgult och grått. En sån kjol hade jag som liten flicka. Men tyvärr bara XS. Månne COS har nätbutik? 

Jag sade adjö till Johanna och for hem där Monsieur och jeep vänta. 


TATTARMOSSEN
följande. Vi jagar Merivaara-stolar och for därför till Kalusteneuvos, men inte. Däremot hitta Monsieur plåt till skorstenen på Bredvarpet hos Hernesaaren romu. Det var ju bra!


IKEA
har en köksvagn jag kollat in till lande redan för två år sen. När vi skall remppa stugans kök är en annan sak, men nu har vi i alla fall "vagnen". Och det blev servietter och vinglas och en duschgardin och säkert ännu nånting jag inte minns. Dessutom fyllde T i en blankett så han fick ett Ikea Family-kort  : )  Natutvis hot dog och cocis innan man far hem.


ARONS BILSTOL
är gemensam för hans farföräldrar och oss. Vi behöver den inkommande veckoslut. Arons pappa är på kryssning så vi beslöt fara västerut på lördagen med Aron och Caro. D.v.s till Ingå där vi bodde på somrarna förr. På vägen hem från Ikea stack vi oss altså in hos fafa Risto och fick stolen. Sen ännu en sväng till Masurkka efter ärtsoppa, mögelost och vattenmelon.


VERKSTAD
eller städdag i morgon. Alltid svårt att fatta beslut.

Nå, man sir sen  : )



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar