tisdag 14 augusti 2012

EN LÅNG TREVLIG MORGON
som jag avslutatde med promenad till Alepa. Jag saknade det ena och det andra, bl.a äppel till verkstaden.
I verkstaden var jag nångång efter ett. Fortsatte först med det hemliga smycket. Det var viktigt att få rätt form, länkar lödda och sedan i betbadet. 

Fortsatte med Irinas armband. Dom blev just som jag planerat. Jag satt dom på ett papper för att fota och fick syn på skissen jag gjorde den 8.8.

Enda skillnaden nu är att strontarna måst klippas bara vi har kollat storleken med Irina. Ett armband påstås vara lämpligt för alla om det är 20 cm. Ändå varierar storleken på folks händer och armleder.

I den här "tötterön"  prova jag allra först att borra ett hål. De gick helt bra. Irina får den på köpet som halssmycke  : )


FORTSATTE
med gåvan. Sågade titan. Två lustiga krumelurer. Och sågbladen brast. Ett efter ett på grund av krumeluren. Med ett grövre sågblad gick det inte alls. Det måste vara det tunnaste och dom kan gå av t.o.m när man spänner dem i sågramen. Men jag har enorma mängder  : )
Den krumelur jag hade ritat var liksom tunnare. Nu gick jag och såga bort här och där. Månne jag pila dem? Nå, det ser jag i morgon.


BORTÅT KL 20
gick jag hem. Jag har i flera veckor sett en enorm solros vid bullervallen när man går över vår gata. Jag har trott att också T har sett den. Men på söndagen uppmärksamma Caro oss om solrosen och T sa att jag måst fota den. Han tycks vara min bildredaktör nuförtiden.


Redan lite trött.


URSPRUNGLIGEN
skulle Monsieur komma hem i morgon, men nu har han så skönt på Bredvarpet och vädret är fint och äntligen ingen sydväst, så han överväger att komma på torsdan.
Ja, ja.

Strax två äldre dokumentärer om Trä Kottby. Dom skall jag se   : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar