tisdag 28 augusti 2012

GUBBARNA
var en glad ung man. Han kom lite före åtta - Aron halv nio. Han fick plocktalrik med hårdkokt ägg.
Jag gott kaffe och jugurt. Jag är osäker om Aron är ett bokstavsbarn eller är det bara så att kommer man till m och f skall allting tagas fram genast. Det gäller liksom att rådda så fort som möjligt  : )

Elvatiden beslöt vi gå till biblioteket. Aron har varit där tidigare med sin mamma så han sprang genast in till rätt rum. Något roligt foto hade jag kunnat få där, men kameran var hemma. Mofa förnya sitt bibliotekskort som var från 1997. Han är mallig. Han har också Ikea Family Card.
Vi var sen på Kimmis en liten timme. Inte så många barn, men ett gäng åldringar som spela petanque - alltså någå liknande.

Aron hade med sig en burk med kött-pasta, men sa nej vid varje sked så jag satt fatet i kylskåpet. Skön tupplur för hela bunten och kl 15 fick man glass. Lite senare värmde jag  såsen på nytt och nu tog Aron kanske någå fem skedar, men inte mera. Monsieur anser att man inte får kasta bort mat, så jag beslöt göra en soppa av den på kvällen   : )


ETT BARN

 tittar ut genom fönstret

 svänger sig om och tittar på sin momi.

Hoppar ner  och härjar med sin mofa.

Caro jobba övertid så hon kom efter Aron 18-tiden. Dom var med cykel. Mofa tog sin cykel och for med och följa. Jag läste programmet för Rakkautta ja Anarkiaa filmfestivalen. Då och då har jag sett där nånting humor. I år i alla fall Mannerheim .


 OCH HÄR MIN GODA SOPPA

En påse djupfrysta sopprötter, köttbuljong, kryddpeppar och lagerblad och Arons kött-pasta  : )


PUHDISTUS
av Sofi Oksanen har jag nu börjat på. Alla andra har väl läst den för länge sen. Igen en tjock bok. Kanske jag har läst den till julen.

 Pärmen är så ful så jag fota första uppslaget i stället.


FORSGÅRDS
stora tunga bok om Hemingway har jag nu då läst. Den var för enorm att släpa till lande, så som landebok hade jag en lite originell sak som heter Samtal med Gud. Också den har jag läst nu, fast det sägs att man borde läsa den på nytt.

Jag trodde alltid att det var Oprah Winfrey som sa att "meningen med livet är att småningom bli sån som man alltid har velat vara".  Nå, hon hade nog också läst den här boken   : )


I morgon verkstad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar