måndag 22 juli 2013

Jag vet inte

Är det bättre att börja med slutet eller sluta med början. Jag menar när man har en längre period att skriva om. Nå jag börjar med början.

Alltså. Min torsagskväll blev nu sen lite boring.

 Ljusen som brann när jag åt.

 Fönstret i köket kl 22.12

Lade mig. Sov gott. Långtråkig fredag förmiddag. Det kom hårda skurar och så sken solen om varandra. Till butiksbåten. Jag var väl lite sur. Man fick bröd att laga smörgåsar av till festen. Tllbaka hemma blev det sen fart på mig. Det sku lagas färs och sås och potis och sallad och dukas o.s.v.


FAMILJEN SALMINEN
kom med den tidigare båten kl 17.15  Det gick snabbt. Dom for int ens till Norra Bodö.
Mofa kom med senare båten. Det var ju bra för det hade kommit en grym skur kl 17 i Kalkbruket.

 Här äter vi den goda färsen    : )

Pappa Sande modellerar med Aron.

 Mamma Caro ammar Amanda.

 Sent på kvällen så är fint månsken.

Har jag av nån orsak gjort den här bilden ljusare. Undrar...


ÄNNU PÅ KVÄLLEN
fick Sande 4 abborrar. Och tidigt på morgonen såg vi honom igen på bryggan svirvlande. Han fick 11 till. Och dom var stora.

 Här rensas det.

MARGARETAS NAMNSDAG
var det på lördagen. Ändå fick vi hoppa över firandet för att hinna med annat. Jag sku ordna pärlor i askar, laga ett stort antal smörgåsar och också vår mat. Det blev grillad lax, potis och kantarell sås.
Jag skulle iväg lite tidigare för att få mitt försäljningsställe lagat. Caro har en fin bild av mig där jag säljer. Jag hade gjort färdiga gummiband med en pärla  ändan. Alla fick själva knyta och välja sina pärlor. De var ganska populärt för i år var det billigare. 2€ för halsband och 1€ för armband. En massa småflickor ville ju ha pärlband så dom ljusröda och glittriga pärlorna tog ganska snart slut   : ) Nå jag fota ju inte bordet...

Snart kom familjen Salminen. Aron ville förståss opp på lavan.

Han hade fått en tuta i metet. Det var väl lite större barn som lekte så han hoppa nu där och kommentera.

Sen fanns det en Angry Birds tävling. Alla som deltog fick en laku, men dom som fick bra resultat fick finare pris.

 Mamma med Amanda.

 Aron dansar Gagnam Style.

Cola, Anneka, Jonas coh Tilda dök också upp riktigt  början. Dom gick nu sen i ett ganska tidigt skede och bad mig gå efter eventuell vinst om nån av flickorna vunnit nåntng. Och kan ni tänka er: Tilda hade gissat närmast av alla hur mycky karkkir det fanns i en burk. Var det månne 430? Nå, jag gick efter den enorma burken och sen ville det sig inte bättre än att senare dök Petter och Mili och Tore och Kristina upp. Så Petter fick äran att bära hem karkkina åt Tilda.

Orkestern börja spela. Småningom gick Salminens hem trots Arons protester. Nu hade också mina sista gummiband tagit slut, så också jag packa ihop mina saker.

 Snart blev det ju natutvis mörkare. Orkestern lär ska ha spelat till 02   : )


MED CHIPS
och ett glas vin berätta jag sen om mitt sjuka ben åt mina anhöriga. Dom tyckte att det lät som blodpropp och att jag borde fara till stan och visa det. Jag hade tänkt ännu städa på söndagen och fira Margareta. Ändå var benet så sjukt sen då på söndan att vi kom till stan och resten vet ni ju.

Nu skall vi strax till Musta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar