torsdag 29 augusti 2013

Konst & Form

i dag i Gumbostrand. Jätte fint väder att köra i och någå efter ett var vi där. Man svänger ner från Borgåvägen och kör kanske tre kilometer längs slingrande landsväg. Vi närma oss stranden och jag såg ett avtag som hette Hedåsen. Hi hi! Så hette lavan där vi ofta var som tonåringar. Nu undrar jag om vi kom med båt till stranden liksom. Minns inte riktigt. Hur som helst var det här en gång Hartwalls fabrik där det gjordes metall-lådor och -vagnar.

Så här fin är byggnaden nu.

En del av utställningshallen.

 En del av butiken.

 I bakgrunden Gunnels vad hon nu kalla dem. Det här var liksom en stor duk.

Dom här såldes en och en eller alla tillsammans. Hon kalla dem Haaremminaiset och så tala hon om Pilvijärvi.  Varför inte Molnträsk som det heter i Sibbo?

Här Åsa Hellmans sjukt fina keramikfat.

Rolig gunga framför ett fönster.

Dom var liksom gjorda av mässing. Konstnären hade gjort många sinsemellan olika skulpturer.

Sedan gick vi till cafe´t.

Underbar bulla och stort Gumbokex som vi delade.


Småningom körde vi tillbaka. Av förekommen anledning tog vi av vid Ring III.

...och nu vet ju alla var vi har varit    : )



HEMKOMMEN
skicka jag lite bilder åt Kalle som jag fotat i Ikea och så satt jag alla andra bilder på datorn. Jag åt ärtsoppa och drack isvatten och T hade sen nånsorts arbete med en kaveri på nätet och sen börja jag se på en film om Albert Camus men orka int se den slut. Nå, den går att se på Arenan.


ÄNTLIGEN ARON
i morgon. Dom har planeringsdag på dagis så barnen skall var hemma eller hos momi och mofa. Caro är ju visserligen hemma, men hon vill städa inför sin 30-årsdag som är på lördagen. Jag tror det är Sande som bjuder på middag   : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar