måndag 19 augusti 2013

Det förfärliga regnet

på morgonen avtog ju småningom längs med förmiddagen. Jag hade äntligen beslutat mig för att kontakta mitt försäkringsbolag. Min sjukförsäkring är i kraft "tills jag fyller 65". Nu visste jag ju inte om det var hela året eller bara fram till min födelsedag, så jag ringde. Och jo i många härrans år har jag betalt sjukförsäkringen i slutet av september och lika är det 2014. Suomi-yhtiöt har inte mera sjukförsäkringar det är nu sen då Pohjola och i slutet av 2014 kan jag väl bygga upp med dem en ny försäkring.


CARO OCH AMANDA
hade tänkt komma med mig och hälsa på min gumor, men hon hade annat för sig så det blev varken tygbutik eller besök. Kanske på onsdagen.

Ändå skulle Caro efter Aron till dagis och därför hade jag träff med henne utanför Ärrän så behövde hon inte ta barnvagnen in i kiosken. Då var klockan typ någå 15.15.  Jag handla mat i Alepa och sen promenera vi tillbaks. Jag förde hem mina saker och Caro gick efter Aron.

Men jag beslöt ändå att polera dom stela armbanden lite till. Jag tog dom med och gick till verkstaden. Så föst polera jag och sen satt jag dem i trumlarn och medan dom var där bläddra jag i en mapp med intressanta smycken. En människa har beställt hals- och armband av mig så jag tyckte att jag kunde få lite inspiration så här. Och sen då strax efter fem tog jag mina armband och gick hem.


 TRAD NAKKI-SILLI
men ingen öl. Eller det var int nakki. Det var nånsorts lenkkifunderig. Och så bytte vi ändå min bordslampa. Den där designlampan flytta vi till vardagsrumsfönstret och så fick jag denhär Taito-lampan i stället



Den är mera en skrivbordslampa och lite mindre.



LYSANDE GIFT
En av film noir-historiens mest diaboliska saker, står det i Husis. Den kommer på Teema 21.55 och är från 1950. Den tänkte jag se.

I morgon frissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar