måndag 2 maj 2011

ATT TA MORGONBÅTEN
ut till lande är jätteskönt. Visserligen skall man tidigt upp,  men ingen trängsel som på fredagkväll och det är i allmänhet samma bekanta nunor. Av förekommen anledning är promenaden till stugan nu längre. Men sen småningom brasa i Morsø och gott, gott kaffe. Eftersom man stigit upp tidigt får man ta en tupplur på eftermiddagen.

VALBORG
fira vi hos trevliga grannar på andra sidan sundet. Bra orsak att sätta roddbåten i sjön! Fylld avocado, paella, utsökt vin och kaffe ur en fin rödvit retroservis, design Tapio Wirkkala för Rosenthal. Våra vänner duka fram hela servisen med kaffekanna, gräddsnäcka, sockerskål och allt. Helt ljuvlig och oanvänd! Synd att jag inte hade kameran med. 
Nästan ljust när vi kom hem kl 22.

EN 1:STA MAJ SMÖRGÅS

ser ut såhär. 
Det var annars också en vacker morgon, visserligen kallt med svag nordlig vind, men kallare sku det bli. Ibland tänker jag på förfärliga morgnar  i ungdomen - inte alltid så roligt... Och kallare ja - mitt på dagen den 1:sta maj snöa det.


ATT FIRA
första maj hos oss varierar, därför att Tättä har födis andra maj. Ibland slås dom ihop, ibland inte, beroende på övrigt program. Eftersom vi skulle tillbaks till stan den andra, beslöt vi fira också födisen på söndan. Skumppan måste drickas med lösmudd!


STENPARTIET 
är bra att kratta den här tiden på året. Eftersom vi har tallar och furor på backen samlas det massor barr. Dom måst man får bort för att allt det nya och fina skall börja titta fram.

                                   Före.


                                   Efter.

MÅNDAGMORGON
var det bara 3°. Visserligen steg det småningom till 7, men små fläktar från kallt hav höll ändå luften kylig.

Och vattnet var lååågt. Här är "juhlkalun" på väg ner till stranden. Eftersom födisen är den 2.5.  har vi bjudit barnen med familj till oss tisdagen den 3.5. natutvis på söndagspasta. Logiskt!

I SÖNDAGENS HUSIS 
läser jag om det australiska systemet med "substitute holidays", det vill säga ersättande helgdagar mitt i veckan ifall helgen infaller på en lördag eller söndag. Man behöver int ens jobba för att tycka att det sku vara fiffigt.

Men i Husis såg jag åter igen en bild av det där fåniga och felaktiga sättet dom sätter mössan på Havis Amanda nuförtiden. Lyftkranar, sponsorer och en enorm studentmössa. Fel, fel! Det skall vara en ensam full student som klättrar upp och sätter sin egen mössa på Havis Amandas huvud. Så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar