tisdag 24 juli 2012

MIN GUMOR OCH JAG
hade en riktigt rolig dag. Vi hade hela tiden talat om att åka spårvagn, men nu när vi sku ge oss iväg föreslog hon taxi. Men det kom inte på fråga - vi tog ettans spårvagn från ändhållplatsen. Vi steg av vid Björnparken och promenera til Fjärde linjen. Selma Palmus kortvaruhandel fanns kvar. Det var Selma som öpnna den på 50-talet och nu fortsätter dottern Raili. Hon är väl över 70 redan.
Dörren stod öppen.

 Nattpajtur, underblusar och gardiner.

 Underbyxor och borddukar.

Äkta laamapajtu av bomull och babytossor hon själv stickat och stolt berätta att hon skickat till Victoria i Sverige. Hon visa ett tackbrev hon fått från hovet. Och en massa annat som skrivits om henne och hur hon blivit intervjuad för tv...


SMÅNINGOM KOM VI ÄNDÅ IVÄG
och traska ner till Hagnäs hall. Först upp till övrevåningen, men blev lite besvikna. 
Jag hade "pålägg" på min uppköpslista så jag tyckte jag sku köpa skinka från nedre våningen. Det var ett bra beslut. Man fick skilt hela skivor eller söndriga. Jag älskar söndrig skinka!  Det brukar jag marra åt mig också hos Mustapekka. 
Spårvagnsresan tillbaka klara vi utmärkt och snart var vi tillbaka. Jag följde gumor ännu upp till sig och så titta vi på fotona jag tagit hos Palmu. Men vad betyder kortvaruhandel?


HEMMA TUPPLUR
och pedikyr - jag skall till podolog Antti Hakala på torsdan.  Och middagen var god soppa.


Goulash Soup. Visserligen Knorr, inte hemlagad.

Och fredag blir inte städ. Jag skall äntligen föra hängborren tillbaka till SAR-trading. Kanske ännu en gång kolla ringen hos Syrjänen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar