måndag 2 juli 2012

EFTERSOM FREDAGEN
var Caros sista jobbdag, hade vi kommit til Bodö så sent att vi beslöt skjuta upp "resan" till lördagmorgon. Bara Caro och Aron - Santeri var på Tuska-festivaalit. 
Och mycket människor på båten igen. Det lär ska vara så nu vid varje tur. Framkomna var kaffe det viktigaste. Och ägg. Och karelsk pirog. Först efter frukosten bortåt ett packades det upp och saker sattes på sina platser. På eftermiddagen en välförtjänt tupplur för alla. Vi hade ändå stigit tidigt upp.

TRAD LAX
 men den här gången kotletter. 

Alltför ruskigt för att äta på terassen.

Jag äter fortfarande okryddad lax.


ARONS NAMNSDAG

söndagen den första juli. Hela slurven fån Mäntyharju ringde. Alla tala i tur och ordning med högtalaren på. Sen uppvakta mamma och momi. 

 Rolig modellera av mamma och en blus av momi.

Också den var rolig.

Jag var ganska mycket inne. Diska, bädda åt C och I. Dom andra var hurtigt i stranden fast det var kallt på riktigt. Senare på dan börja Caro elda bastu och jag lekte med Aron meda hon sprang en runda till Bodö-brygga.

Nu blev det en fin kväll. Spegellugnt. Vacker kvällssol. Vi åt på terassen. Söndagspasta.  Ännu på kvällen hämta T ved för "barnens" bastubad i veckan. "Fota", sa T.

 "Se så rustikt"!

OCKSÅ JAG
gick en runda i trädgården.


Jag ber om ursäkt, men här är då min rosenbuske.


CARO, MOFA OCH ARON
börja hurtigt se på fotisfinalen. Aron somna, småningom mofa och det var ju bra för just då börja "Jälkiä jättämättä" så jag såg den  : )

MÅNDAG MORGON
var ju ett enda regn. Det brukar "klarna upp efter ett" - likaså nu. T och jag tog 14-båten till stan. Aron blev lite lessen när vi for. Ändå kom hans pappa ut med den båt vi for till Kalkbruket med.
Caro sa att Aron nog verka lite råddig att vem for och vem kom  : ) Min son har varit i Berlin, men eftersom Inka ännu jobbar, är han väl också på väg till Bodö.

I MORGON MIKKELI
med fyra glada tanter. Vi skall övernatta hos Baba- eller liksom i hennes hus nummer två - och besöka en Kesäteatteri på onsdagen. Sen hem.

Fortfarande har jag mängder jobb i verkstaden, men eftersom det är problemavfallsinsamling på fredagen och sotaren kommer på lördagen inbillar jag mig att jag måst fara till lande sen genast på torsdagen. Eller? 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar