måndag 23 juli 2012

DET HÄR MED GÄSS
på stränderna är lite jobbigt. I Bodöviken finns en koloni som väl består av tre familjer. Tur vis på allas stränder. Jag kom plötsligt att tänka på världens bästa fågelskrämma. Det finns bilder på den onsdag 9:de maj. En katt som hänger i ett osynligt snöre i ett träd så att tassarna just tar i gräset.
När jag gick till verkstan i dag beslöt jag ta en liten promenad och kom fram till denna katt. Jag knacka på hos dem och fråga varifrån man får såna. Den trevliga mannen sa att hans pappa gör dem. Jag berätta om våra gäss och han sa att pappan finns i mellersta Finland, men kommer i medlet av augusti på barnbarnets konfirmation. Jag gav mitt visitkort och beställde två. Han lova ringa när pappan har anlänt med mina kattor. Lätt som en plätt  : )

FÄRSK INGEFÄRA
hade jag glömt köpa. Visserligen naturell jugurt och honung, men i stället en jordgubbe och kardemummapulver.

 Gott som omväxlig!


OCH PÅ VÄGEN
dessa söpöga sparvar.

Är det månne ungar?


ROLIGT ATT FORTSÄTTA
med Söderskärssmyckena. Det tråkiga var gjort. Nu fick jag löda och hamra och ge dem "mitt stuk".
Medan dom låg i syrabad, fortsatte jag med två Pörtö Classic. Ett par tanter ville ha större länk för grövre ked.

Här dom färdiga smyckena. Borde jag sätta dem i polertrumlarn?

DET BLIR SÄKERT HELT HUMOR
med min gumor i morgon. Hoppas bara det inte regnar. Vi skall bland annat till SELMA PALMU på Fjärde linjen. En kortvaruhandel jag skall berätta mera om i morgon. Och så besöker vi säkert Hagnäs hall så gumor får remembra  : )

3 kommentarer:

  1. Det händer också mej nåt tag, att av en eller annan anledning, är jag renons på färsk ingefära. Då tar jag till det näst bästa. I en liten burk har jag torkad ingefära. Bitar liksom. Finns i välförsedda butikers kryddhyllor. I påse. Köpte jag min i alla fall. Sen river jag en bit på ett mini-rivjärn. Ingalunda är det alls det samma som färsk fära. Men - betydligt bättre än den färdigt malna, som snabbt förlorar all arom.
    Tante Gunilla.

    SvaraRadera
  2. Nå jo, men är man utan färsk, kan man ju prova på nånting annat i stället : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var nu bara en liten ynke-kommentar. Ett litet alternativt tips. Naturligtvis kan man prova på annat. Det var ingen kritik mot ditt "annat provade".
      Jag skall härnäst prova på kardemumma. Jäää.. det är väl något jag inte har i skåpen.. men då kan jag prova på någo tredje.
      G

      Radera