torsdag 14 augusti 2014

En massa uppgifter hemma

Det betydde att jag inte gick ut. Alls. Jag tror att jag t.o.m läste två Husisar med min frukost. 

Sen konstaterade jag att DNA:s räkningar inte mera kommer som papper utan elektroniskt.  Måste riktigt checka min banksida.

Och så fösökte jag kolla mina två kurser på Arbis. Det går inte längre direkt via Arbis. Nu skall det göras via ilmonet.fi Jag skall gå en skärgårdsskepparkurs och sen då yoga. Men inte lyckades jag ens komma in till kurserna. Anmälningen är visserligen först 19.8 och 20.8.

Det blev sen en pika tvättmaskin och pedikyr och vika handdukar m.m. Och sen läste jag tidningen Oma Aika som jag fått av Monsieur som namnsdagsgåva.


ÖRHÄNGEN
skall jag skissa till en mamma. Eller jag skall väl ta kontakt med hennes dotter som skall få dem. Jag har ju en massa färdiga örhängen där på höger sida som dottern kunde kolla, men också färdiga skisser som jag gjort här längs med åren så jag skickar dem också till henne.


METEOROLOGISKA INSTITUTET
finns i Gumtäkt i Helsingfors. Men varför säger man att det finns på Gumtäkt Campus? 
Ja ja.


Hur som helst var det här enda bilden jag orka fota.



I MORGON
springer jag snabbt med dammugarn och sen skall vi göra nånting roligt med Caro, Aron och Amanda.



6 kommentarer:

  1. Gumtäkts Campus. Jo, det är ju fråga om ett rätt stort universitetsområde dvs. ett Campus. Där finns inte bara meteorologiska institutet utan också t.ex hela unis "fysiikan laitos" och visst ännu någo med "lääkis". Dvs där studerar en massa vetgiriga typer... ;) heh.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Citerar; "Kumpulassa toimivat yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta ja sen viisi laitosta: fysiikan laitos, geotieteiden ja maantieteen laitos, kemian laitos, matematiikan ja tilastotieteen laitos sekä tietojenkäsittelytieteen laitos."

      Radera
  2. Jag vet, men när jag tycker att campus är nånting som finns i USA. Ett enormt områd med undervisningsbyggnader, men också byggnader där eleverna bor och delar rum med varandra. Det tycker jag att är ett campus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De facto finns det ju också HOAS-studentbostäder på Gumtäkts campusområde. Hmmm... jag undrar när man i Finland börjat använda ordet CAMPUS ...? Men jag vet, att redan när jag studera och hade kompisar som bodde/studera i teknologbyn i Otnäs, så tala dom själva om sitt campus... me

      Radera
  3. ...skulle alltså fortsätta så här;... Men inte tror jag att "campus" då var ett officiellt namn för Tekniska Högskolans Otnäs-område... näää.. icke...

    SvaraRadera
  4. Nå jo, int vet jag ju heller...

    SvaraRadera