tisdag 27 december 2016

Julafton!

Det var ett fruktansvärt regn! Det bara blåste. Jag satt skinkan i ugnen med senap och skorpsmulor och nejlikor.  Occo kom efter Kalle. Sen for han till Gilla.

Jag strök duken och satt den på bordet. Jag gav ner tallrikarna åt Monsieur och sen satt jag dit snapsglas och vinglas och granna glas.

Sen satt jag rödkål, ost och ägg i ugnen. Monsieur hade kryddat dom där två laxarna som han satt i kylskåpet. Sen for dom till kyrkan. Jag klädde på mig. Gjorde saker i köket. Kalle kom hem för han sku packa sina saker. Jag laga såsen i köket för den skulle prässas i silen och sen satt jag dit 3 dl grädde. Sen vispa jag grädden och sen kom dom. Kalle laga gin åt dem. Caro fick rödvin. Jag fick en whisky. Barnen fick cocis. Här då en massa bilder från julafton.

 Caro och Amanda i soffa med Sande.

 Caro vid julgranen.

 Kalle och Sande och barnena i soffan.

 Här fotar jag dem alla.

Här min goda mat.
Julgubben på väg...

Här kommer han  : )

 Julgubben på stolen.

Sande, Amanda och Aron!

 Sande, Aron och Amanda   :  D

Julgubben, Caro och Monsieur! 

Aron öppna sitt julpaket!

Och Amanda en så fin krona att ha på huvudet.

Jag hade lagat plommonsoppa och vispgrädde och barnen fick glass. Sen börja vi öppna alla våra julklappar. 

Vi fick kaffe och pepparkakor och julstjärnor och Sandeman. Salminens beställde en taxi. Då var klockan redan 01. Vi vinka från fönstret. 

Monsiuer gick och sova och Kalle gick och sova. Jag hade fått Bob Dylan-skivan av Kalle.  Där fanns två skivor. Jag fick ännu en whisky. Klockan var väl 03... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar