fredag 19 november 2010

LEVER OCH PUSTA ROSÉ

Nu skall jag berätta vad Tättä och jag gjorde på 70-talet. Vi lyssna på Raw Blues och drack Pusta Rosé. Och på lördagarna stekte vi lever. Det är faktiskt så att vi fortfarande - inte ofta men nu och då - gör samma sak. Tyvärr får man inte Pusta mera. Det var väl ett ungerskt rosé. På något sätt lite syndigt...  CASA RIVAS från Chile kör ganska bra samma sak.

RECEPTET:
Bryn 400g nötlever. Krydda med svartpepper och lite salt. Strö över två msk vetemjöl som suger i sig fettet. Häll  4 dl vatten över levern och en köttbuljongtärning samt en medelstor purjo klippt i typ 1 cm bitar. Låt puttra 10-15 min. Tillsätt sen en liten burk capris (Tättä vill ha mycky) och en burk (2 dl) gräddfil. Gräddfilen skär sig i allmänhet, men det inverkar inte på smaken. Servera med ris och sura skorpor.

1 kommentar: