måndag 3 juni 2013

JAG VÄDRA SÄNGKLÄDER,
bytte sängkläder och tvätta sängkläder. Det betydde att jag inte var i verkstaden förrän kl 14.

Jag hade två sågade och ett halvsågat hänge. Jag fila ännu kanterna fint och polera lite på en gummitrissa. 

Sen börja jag med mässingsymbolerna. Det blev kräfta, vatuman och stenbock i dag. Kräftan såga jag till sist. Eftersom jag använde sjukt tunna sågblad gick dom av ganska ofta så nu tog jag en såg med ett grövre blad. 

Och kiva!  Jag såga mig i vänstra handens långfinger. Ett redigt sår. Det rann massor blod på golvet. Det blev riktigt en pöl. Mina händer var skitiga när jag använt filsar så blodet fortsatte rinna när jag tvätta handen. Sen beslöt jag klämma ihop såret och kom ihåg vår granne Ansis plåsterremsor som man skulle "binda ihop" såret med. Det var en sommarkväll hon hade sågat sig i handen och visa dom fiffiga plåstren som jag fick hjälpa henne med. Nu klippte jag av plåstrets limdel i två tunna remsor som jag satt fast över såret och sen plåser på. Det här hände väl fyratiden. Nu är klockan halv nio och det har inte blött en skvätt ännu.

Jag lödde sen symbolena och glödga och hamra spår.

Vassa saker som sticker ut över kanten på vatumanhänget kommer nog min cntrôleur de bijou att anmärka på. Nog skall jag väl ännu hinna med sex stycken till innan jag far till lande. Dessutom skall ju också gamla Pörtö-smycken och kedar poleras.


TRAD
sill, potis och isvatten, men den här gången bratwurst.

Snart Bettina med Skavlan som gäst. Det måst man ju se på.
Antagligen morgonskift i verkstaden i morgon. Kanske jag sticker mig upp till min gumor på eftermiddagen och visar Amanda foton.


SLUTLIGEN

En rar Aron med sin lillasyster   : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar