söndag 2 juni 2013

FINT VÄDER
att åka ut i. 
Promenad genom skogen och strax efter 16 var vi hemma. Köket verkar att bli fint.

 Muren fint målad - spjällhålen igenmurade.

 Fint målade väggar.

Golvet snyggt, men här intäckt.

Det här skall bli skåpen.

Vi var nöjda och satte i gång med vår middag: grön sparris, rosamunda, sillrom med creme fraiche, sallad och grillad lax. Man kunde inte äta på terassen för där var fullt med maskiner inte heller inne för där var sjukt råddigt så det blev i stranden. En super kväll. Det lär ska ha blåst ostlig vind hela veckan och fortsatte ännu.

 Min man serverar.

Se så gott!

 Jag njuter.

Och senare på bryggan chokobitar och...

en rödvinsskvätt.

I säng strax efter tio och fåglarna väckte oss niotiden.


FRUKOST
igen på stranden och nu var det jätte hett i solen. Jag packa ihop "barnens" sängkläder att ta till stan för att byka, lyfte ner Amandas korg för vädring, tog ner vita skitiga gardiner för recykling, hängde opp kattorna i träden som jag glömde att fota, men väl hinner.

Diska och bädda och någå efter 16.40 gav vi oss iväg. Båten gick 17.10.


Vi hade en liten tanke att vi sku ha stuckit oss in hos Salminens, men Caro tyckte att just då var Amanda glad och pigg, men skulle strax äta och sen antagligen somna och sen sku familjen äta så vi beslöt kolla nångång i veckan.

Hemma blev det trad söndagspasta på takterassen och efter det fastna jag vid en film på Yle fem "Min granne, en fiende" om två klädbutiksägare från 1930-talets Rom. 


Här är dammigt, men jag skjuter upp dammsugningen till slutet av veckan. På lördagen skall jag ha FK så det blir väl en och en halv dag av förberedelse. Flickorna skall komma kl 17 på lördagen för att se på Madeleines bröllop. Det var nån som ville så.


I morgon verkstad.

2 kommentarer:

  1. nej så ni ha haft skönt när ni ätit era olika mål i stranden!!! Och köket ser att ut bli fint :)

    SvaraRadera
  2. Jo, lyckat på lande vad vädret beträffar.
    Och vi hoppas att köket blir som vi tänkt : )

    SvaraRadera