söndag 3 juli 2011

INGÅ-FRUKOST
En uppmärksam Husis-läsare såg kanske att i det lilla Ingådags-reportaget nämndes att potatisgröten är en lokal specialitet. Kanske det var just den tanten som vi köpte potisgröt av. I ett annat stånd köpte vi rabarbersaft.

Potisgröten är värmd i stekpanna, smör och röd mjölk och sen då superfräsch rabarbersaft.

PÄR STENBÄCKS  SPALT
ville jag sen också läsa på morgonen. Men när det tredje ordet var "kalfatra" tyckte jag han kunde si sig. Vad i himlens namn menar människan? Jag bläddra i Akademin och förstod att han lika bra kunde ha använt ordet "kritisera". Huh huh!

VÅR UPPMÄRKSAMMA ARON.
För ett par veckor sen var vi på lande med Caro och Aron. När Aron och jag kom in i gäststugan hade vi myggor med oss. Jag vifta och slog dem varpå Aron fick syn på en flugsmälla som han gav åt mig och förklara nånting. Det var ju bra och jag fråga sen Caro att om Aron har sett flugsmälla i användning på Santeris föräldrars lande. Nej, int finns där flugsmällor, sa hon. Och inte har han sett det på Bredvarpet heller. Ingen fatta hur han kunde veta vad man använder en flugsmälla till.
Men i dag när jag satt på en Biet Maja-dvd kom filmen där Maja flyger in i en stuga med en fluga och gubben i stugan börjar vifta omkring sig med en flugsmälla. En ganska lång sekvens som Aron sett några gånger. Fiffiga Aron!

SMYCKEN OCH ARBETSBESKRIVNINGAR
har jag inte på länge hunnit sätta på bloggen - ännu mindre printa till mappen i verkstan. Jag hade här ett par timmar lämpligt på eftermiddagen, och nu känns det precis som om jag sku ha varit i verkstaden och jobbat  : )

Imorgon far jag till lande. Skall försöka koppla av några dagar till att börja med. Caro och Aron kommer på tisdagen. På fredan far Calle och Inka till Calles kaveri i Berlin och kommer tillbaks på måndan. Tättä och jag skall leka turister och bo på Nylandsgatan över veckoslutet - för Miius skull. Det skall bli roligt.  

Caro har haft jättejobbigt att ladda bilder på sin blogg på Bredvarpet, så jag tar inte datorn med mig.
Jag hör säkert av mig inkommande fredag med lite bilder. 
Hej hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar