lördag 30 juli 2011

DAGEN BÖRJADE
med Jälkiviisaat och kylbehandling av foten och en snäll katt som börja spinna så fort jag paja den. 

Kl 15 kom Aron. Han var så glad när det var rätta människor som var på plats. Han hade blivit lite snopen när Caro och Sande sku på Prince-konsert och Calle och Inka bodde här.  Han ville int alls göra dom jutturna han gör med momi och mofa. Nu gick vi riktigt ner på gården och Aron bara skratta. Och här spelades det förstås skivor och övre våningen kollades. 

BOKEN MED DJUR
som har nånsorts "bandsystem" så man hör djurens läte, är fortfarnde populär. Jag tror jag skrev om boken när jag hade köpt den. Nu kom Aron fram till mofa med den och ville upp i famnen.

Där satt dom sen och tryckte på knappar och det hördes väsande och plaskande och morrande. Synd bara att knapparna är så hårda att trycka på att ett barn inte klarar det.

MUSTA PEKKA
blev en programpunkt. Vi beslöt göra veckosluts uppköp. Caro sa att Aron vill sitta i en bilvagn med ratt, att från en köpvagn vill han genast ner. Han blev jätte ivrig när han såg bilvagnen.

Det här uttrycket betyder: kom och skuffa, sluta fota jag vill säga brmmmm och svänga på ratten.
Klockan närmade sig 19 när vi kom hem tillbaka. Bara att sätta igång med laxen. Mofa och Aron gick en sväng till Kimmis.

NOLLTOLERANS
på veckosluten när Aron är hos oss, alltså noll promill. Då smakar lax och vad det må vara lika bra med sodavatten som med vin. En annan sak är sen när man sitter här på tumis. Då skulle nog sodavatten kännas lite boring.

MIIU 
har respekt för Aron. Smyger konstigt omkring honom och nu när han sover sitter den där och ser konfunderad ut. I morgon blir Miiu tyvärr avhämtad. Då har den bott här tre veckor. Calle och Inka kommer från Pörtö här via och tar den med sig hem.

Nu i säng.  En liten grabb kan väcka sin momi tidigt...

2 kommentarer:

  1. Hej
    Vilken stor fin pojke som ska till dagis när mamma börjar jobba. Jag hoppas att jag kan träffa honom nästa vecka i svamp skogen. Hälsningar från regniga Lund.
    Raili

    SvaraRadera
  2. Hej! Lite regn skulle inte skada här. Jag har hört att det finns enorma mängder kantareller i Mäntyharju : )

    SvaraRadera