tisdag 26 juli 2011

IDAG I VERKSTADEN
två verkligt dumma juttur. Jag hann dit först efter kl 14 och när jag skulle tända lamporna hände ingenting. Proppen hade gått i hela källarkorridoren. Jag ringde vårt servicebolag som skicka en gosse. Han var  frustrerad över gårdens el-system, men till all lycka hitta han mitt utrymme i trappans el-skåp.

Jeee! Jag kunde jobba. Det var frågan om en plakett med diverse text och två årtal. På kvällskvisten såg den bra ut och jag börja städa för hemfärden - bara kvar att löda ett nysilverkors på plakettens ena sida. Jag lyfte upp papper från golvet och såg att det var det sista mejlet jag skrev med kunden.  "... det skall vara hela årtal 2011 och 1935" och där stod jag med den fina plaketten i handen där det stod -11 och -35. Jag skratta inte nödvändigtvis ihjäl mig. Nu blir det stress, för i morgon skall jag både till ögonläkarn och fotdoktorn och är jag engång i stan går jag till  Sargenta efter flux och sågblad och till Rasmussen efter mera silverplåt. Dessutom kan man väl inte jobba om ögonläkarn har satt dom där äckliga dropparna  ögonen...

DET FÖRFÄRLIGA I NORGE
nämner jag endast genom att citera  Mattlidens rektor Laila Andersson i gårdagens Husis. 

"Jag skall ändå säga till alla i skolgemenskapen att bli misstänksamma om en polis kommer ensam till skolan. Poliser jobbar alltid i par."

RECEPTET PÅ ABBORRSOPPAN
Det blir en stor kastrull, men herrn och jag äter glatt upp hela soppan.

Fånga fem abborrar och rensa dem.
Koka dem i saltat vatten som knappt täcker fisken. 
Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och lök.

Koka samtidigt nypotis, ett par morötter och lökblast skuret i bitar i en annan kastrull. Det ni ser på bilderna är den exakta mängden jag använde.

Efter femton minuter, eller när fenorna låssar lätt, skall abborrköttet (som är godare än glass)  benas från fiskarna. Fiskreset för man åt mårdhunden. Under tiden får ännu löken, fiskhuvudena och annat som fallit av fortsätta sjuda i fiskbuljongen.

Häll bort vattnet från rotsakerna och häll i stället fiskbuljongen (pressad genom ett durschlag) i den kastrullen. Sätt till fiskbitarna, två hårdkokta ägg och en avredning som består av lika delar smör och vetemjöl mosat ihop. Låt soppan koka upp och klipp över dill.

Jag tror abborrsoppa är det bästa jag vet!

Till "nedre huset" återkommer jag. Här måst ju pedikyreras när man skall till fotdoktorn  :  (

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar