tisdag 26 oktober 2010

IDAG I VERKSTADEN

Jag var där ren lite före 9. Jag visste att det sku bli en lite kortare dag för jag hade en träff och andra ärenden till stan. Om det inte är något extra på gång, läser jag Husis och gör saker hemma ända till  11- 12-tiden och jobbar då till 18-19, men har jag deadline eller känner mig stressad går jag tidigt.

I dag kolla jag mitt guldskrot, skissa smått på ett beställningsarbete, "pyssla lite halvdant" med en pingla och lyssna på musik ur filmen Amélie. Jag skall ännu i kväll rita rent  fyra av förslagen jag skissat.

Min "träff" meddela att hon är sjuk, men jag for till stan ändå. Jag behövde allt möjligt från Sar-trading. Sar-trading är den enda "butiken" i Helsingfors som säljer verktyg och andra tillbehör för guldsmeder. Eller vaddå butik? Där är fruktansvärt råddigt, gubben så långsam att man får räkna med en timme varje gång. Dessutom finns butiken på Rödbergsgatan "i hamnen" så det är jobbigt att ta sig dit. Men jag fick vad jag behövde: ny handlåga (den jag köpte på GSW-mässan hade något fel), flux (lödningsvätska), diamantborr och vanliga borrbett, citronsyra och en gummitrissa att polera pinglor på.

I min verkstad finns en dörr som leder ingenstans. Jag har länge tyckt att en fotoförstoring sku passa bra där. Och äntligen blev det av. Jag gick med mitt foto till PAITAKULMA i hörnet av Eriksgatan och Abrahamsgatan. I morgon får jag förslag på "hinta ja järkevä koko". Det har varit frågan om ett speciellt foto, Caro och Mirri som små. Kolla blicken, känsligheten och färgerna

Det är den raraste bild jag vet.


 

1 kommentar: